بحران کم آبی در سیستان و بلوچستان جدی تر شد

بحران کم آبی در سیستان و بلوچستان جدی تر شد

درباره سایت

(تعاونوا علی البر والتقوی) هموطن خوبم سلام شرکت تعاونی مهر کتیج با شماره ثبت 176 و شناسه ملی 14002472208 با هدف و رویکرد اصلاح ساختار نظام بهره برداری کشاورزی ، عمران و صنایع دستی منطقه، ارتقاء بهره وری عوامل تولید ، تخصیص و بهره برداری بهینه منابع ، افزایش کمی وکیفی تولید محصولات کشاورزی (زراعی، باغی، دامی، جنگل، مرتع و آبزیان و ... )عمران( تولید قطعات بتونی و ساختمانی ) صنایع دستی (حصیر،انواع سوزن دوزی ، لوازم تزئینی و ...) تحقق کشاورزی،عمران و صنایع دستی پایدار ، بهبود وضعیت معیشتی و ارتقاء توان اقتصادی کشاورزان ، تولید کنندگان و اعضای آن تشکیل و برای پیشبرد اهداف والا و بزرگ خود نیاز به همراهی ، همکاری و سرمایه گذاری همه هموطنان نیکوکار را دارد . منطقه فعالیت :سیستان و بلوچستان. شهرستان فنوج و بخش کتیج.

بحران کم آبی در سیستان و بلوچستان جدی تر شد
بازدید : 1777

با توجه به اینکه استان سیستان و بلوچستان در منطقه خشک و نیمه خشک کشور قرار دارد سال هاست با بحران کم آبی مواجه است، از سوی دیگر کاهش بارش در سال های اخیر در استان ، خشکسالی های مکرر و متناوب مشکلاتی در زندگی مردم استان پدید آورده است.  

علی ای حال با توجه به اینکه دنیا با بحران آب مواجه است و در آن قرار دارد ایران هم از این مسئله مستثنی نیست و چند دهه ای است که این موضوع در ایران بصورت جدی نمایان شده است؛ انچه مسلم است استان سیستان و بلوچستان بیشتر سیبل این بحران بوده است.
  
با این حال سیستان و بلوچستان یکی از استان های همجوار با دریای عمان است که سال هاست با مشکل کم آبی روبروست و هیچ مسئولی نسبت به شیرین سازی آب دریا اقدامی جدی انجام نداده است.
 
          
 
در هر حال در روز های اخیر انتشار خبر خشک شدن چندین حلقه چاه آب آشامیدنی در  شهرستان ها در چند کیلومتری دریای عمان زنگ خطر بحران کم آبی را جدی تر کرده است.
 
منابع آبی استان وابستگی شدیدی به بارندگی های فصلی دارد که کاهش چشمگیر نزولات آسمانی، افزایش دما، کوهستانی بودن منطقه ، بالا بودن سنگ کف و سطحی بودن اکثر منابع آبی مشکلات بی آبی را در این استان دو چندان کرده است.
 
 
بعنوان مثال : شیرین سازی آب دریای عمان تنها راهکار مقابله با خشکسالی
 
 
به گفته یوسفی فرماندار محترم شهریتان سرباز : هم اینک به حداقل پنج دستگاه کفکش برای لایروبی، کف شکنی و 2 دستگاه تانکر برای آبرسانی سیار به روستاهای هدف مورد نیاز است.
وی ادامه داد: سالانه به اجرای 30 کیلومتر لوله گذاری و اتصالات برای اصلاح، توسعه و بازسازی شبکه فرسوده آب شهرستان سرباز نیاز است.
 
وی تصریح کرد: با توجه به شرایط بحرانی پیش آمده برای جلوگیری از چالش های اجتماعی، شیوع بیماری های روده ای و انگلی، جلوگیری از پدیده مهاجرت و حاشیه نشینی نیاز است تا اعتبارات ویژه ای برای تقویت ناوگان آبرسانی سیار، مقابله با پدیده خشکسالی، اختصاص تانکر و تامین به موقع آب شهری و روستایی اختصاص یابد.
 
فرماندار سرباز گفت: خشکسالی و کمبود شدید بارندگی ها، گرما و دمای بالای هوا خسارت های سنگینی به بخش کشاورزی این شهرستان وارد کرده است.
 
یوسفی ادامه داد: سد پیشین با ظرفیت 175 میلیون مترمکعب خشک شده و هم اینک کمتر از پنج میلیون مترمکعب آب برای استفاده دارد.
وی اختصاص اعتبارات خشکسالی، برآورد خسارت و جبران ضرر و زیان کشاورزان سرباز را خواستار شد و افزود: تنها راه تامین آب آشامیدنی و کشاورزی این شهرستان، شیرین سازی و انتقال آب دریای عمان است.

 

نویسنده :
تاریخ : شنبه 29 دی 1397 ساعت : 11:4
مطالب مرتبط
    نظرات
    برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید
    نام
    آدرس ایمیل
    وب سایت/بلاگ
    :) :( ;) :D
    ;)) :X :? :P
    :* =(( :O };-
    :B /:) =DD :S
    -) :-(( :-| :-))
    نظر خصوصی

     کد را وارد نمایید:

    آپلود عکس دلخواه:







     کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید  کلیک کنید و لذت ببرید